fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 01 August 2018 Current Affairs Quiz

01 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which nation topped the E-Government Development Survey 2018?
A) Sweden
B) Denmark
C) Australia
D) United States of America
Answer: B

2) Which is the country’s most valued firm by market capitalisation?
A) Reliance Industries Ltd
B) Infosys
C) Tata Consultancy Services
D) ITC
Answer: A

3) Which 1st Indian American Lady has been appointed as the CEO of the Democratic National Committee (DNC)?
A) Amana Nanda
B) Seema Bohra
C) Seema Nanda
D) Mary Beth Cahill
Answer: C

4) Who will be awarded with the 24th Rajiv Gandhi National Goodwill Award?
A) Sushmita Sen
B) Kapil Dev
C) Rajat Sharma
D) Gopal Krishna Gandhi
Answer: D

5) Which Bank was awarded as the best performing primary lending institution in credit linked subsidy scheme (CLSS)?
A) Axis Bank
B) ICICI Bank
C) HDFC Bank
D) SBI
Answer: C

6) Which bank raises retail fixed deposit rates by 5-10 bps?
A) SBI
B) DCB Bank
C) ICICI Bank
D) YES Bank
Answer: A

7) Who won gold medal at the Yasar Dogu International in Istanbul, Turkey?
A) Bajrang Punia
B) Sandeep Tomar
C) Sakshi Malik
D) Sushil Kumar
Answer: A

8) GDP predicted to which % in second half of 2018, according to Nomura?
A) 8.2%
B) 7.7%
C) 8.5%
D) 7.2%
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team