Breaking News
Home / gk / Quiz / 01 December 2018 Current Affairs Quiz

01 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who takes over as Revenue Secretary?
A) Ajay Bhushan Pandey
B) Ashwin Sanghi
C) Ramachandra Guha
D) Devdutt Pattanaik
Answer: A

2) Which becomes the first country to Recognise ‘Orphanage Trafficking’ As Slavery?
A) Pakistan
B) Indonesia
C) Australia
D) Saudi Arabia
Answer: C

3) Who conferred with Shooting’s Highest Honour by ISSF?
A) Rajyavardhan Singh Rathore
B) Abhinav Bindra
C) Heena Sidhu
D) Apurvi Chandela
Answer: B

4) Which Bank hikes Fixed Deposit Interest Rates?
A) Bank of India
B) RBI
C) Andhra Bank
D) SBI
Answer: D

5) InSight spacecraft belonged to which Country Space Agency?
A) USA
B) UK
C) Russia
D) Chinna
Answer: A

6) Who wins 3 Gold Medals in National Shooting Championship?
A) Rahi Sarnobat
B) Heena Sidhu
C) Apurvi Chandela
D) Esha Singh
Answer: D

7) What is the theme for World AIDS Day 2018?
A) Close the gap
B) On the fast track to end AIDS
C) Know Your Status
D) My Health, My Right
Answer: C

8) George Herbert Walker Bush, the _______ President of the United States passed away?
A) 40th
B) 41st
C) 42nd
D) 43rd
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team