Breaking News
Home / gk / Quiz / 01 February 2019 Current Affairs Quiz

01 February 2019 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 February 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who was appointed as the interim CEO of Yes Bank?
A) Ajai Kumar
B) Rana Kapoor
C) Ravneet Gill
D) Pratima Sheorey
Answer: A

2) Which Country Unemployment Rate Hit 4 Decade High of 6.1% in 2017-18 according to NSSO?
A) USA
B) China
C) India
D) Russia
Answer: C

3) Who will present the Interim Budget for 2019-20?
A) Rajnath Singh
B) Piyush Goyal
C) Suresh Prabhu
D) Anant Geete
Answer: B

4) Who among the following has been appointed as the Director General of NCC?
A) Sudhir Pratap Singh
B) Arvind Ranjan
C) Surjeet Singh Desawal
D) Rajeev Chopra
Answer: D

5) Who conferred with ‘Award of Appreciation?
A) Rajiv Nath
B) Rajnath Singh
C) Suresh Prabhu
D) Dharmendra Pradhan
Answer: A

6) Which Space Institute to get its new communication satellite?
A) NASA
B) KCST
C) ISRO
D) None of the above
Answer: C

7) Who among the following became the first female cricketer to play 200 ODI?
A) Poonam Yadav
B) Mithali Raj
C) Harmanpreet Kaur
D) Smriti Mandhana
Answer: B

8) Who re-elected as new BARC India chairman?
A) Satya Nadella
B) Sundar Pichai
C) Indra Nooyi
D) Punit Goenka
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team