fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 01 January 2019 Current Affairs Quiz

01 January 2019 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who appointed New Chief Information Commissioner?
A) Sudhir Bhargava
B) Radha Krishna Mathur
C) Vijai Sharma
D) Rajiv Mathur
Answer: A

2) SC judge Justice who retired from his duties?
A) M. Patanjali Sastri
B) Mehr Chand Mahajan
C) M B Lokur
D) Bijan Kumar Mukherjea
Answer: C

3) India’s core sector growth drops to a 16-month low in Which Month?
A) January
B) November
C) March
D) April
Answer: B

4) Centre Approves Rs 1,146.12 cr Cyclone ‘Gaja’ Assistance for Which State?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Chhattisgarh
D) Tamil Nadu
Answer: D

5) How many Indian-origin women scientists awarded by Australian government un STEM?
A) 02
B) 07
C) 03
D) 04
Answer: C

6) Who will be honoured with the National Nritya Shiromani award?
A) Anindita Neogy Anaam
B) Shambhu Maharaj
C) Sunder Prasad
D) Mohanrao Kallianpurkar
Answer: A

7) Who named ICC Women’s Cricketer of the Year?
A) Mithali Raj
B) Harmanpreet Kaur
C) Jhulan Goswami
D) Smriti Mandhana
Answer: D

8) Grammy and Oscar Winning Lyricist who was Passed Away?
A) Bob Dylan
B) Norman Gimbel
C) Billy Joel
D) Stevie Wonder
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team