fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 01 March 2019 Current Affairs Quiz

01 March 2019 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 March 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who was appointed chairman of Police Complaints Authority?
A) K. G. Balakrishnan
B) Aziz Mushabber Ahmadi
C) Yogesh Kumar Sabharwal
D) P S Teji
Answer: D

2) Which state govt seeks Rs 412 crore for dam to stop water to Pakistan?
A) Punjab
B) Bihar
C) Odisha
D) Andhra Pradesh
Answer: A

3) Which Country GDP growth projection lowered to 7% in 2018-19?
A) Japan
B) China
C) India
D) Pakistan
Answer: C

4) Donald Trump and Kim Jong-un held second summit in Which Country?
A) Japan
B) Vietnam
C) India
D) Pakistan
Answer: B

5) Who launches her new Novel ‘The Fate Of Butterflies’?
A) Arundhati Roy
B) Vikram Seth
C) Salman Rushdie
D) Nayantara Sahgal
Answer: D

6) Who receive META Lifetime Achievement Award?
A) Joy Maisnam
B) Dr.Chavan Pramod
C) Mahesh Elkunchwar
D) Chillara Samaram
Answer: C

7) Who bags gold at Makran Cup boxing?
A) Deepak Singh
B) Mary Kom
C) Vijender Singh
D) Akhil Kumar
Answer: A

8) ISRO to launch defence satellite ‘Emisat’ in Which Month for DRDO?
A) April
B) March
C) May
D) June
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team