Breaking News
Home / gk / Quiz / 01 May 2018 Current Affairs Quiz

01 May 2018 Current Affairs Quiz

1) Uday Kotak redesignated as MD & CEO to which bank?

(A) Canara Bank

(B) Dena bank

(C) State Bank of India

(D) Kotak Mahindra Bank

Answer: D

2) Which day is observed as International Labour Day?

(A) May 01

(B) April 29

(C) May 05

(D) April 01

Answer: A

3) Who has appointed as Jammu & Kashmir Deputy Chief Minister?

(A) Shri Suresh menon

(B) Shri Kavinder Gupta

(C) Shri Vijay Raghavan

(D) Shri Naresh Singh

Answer: B

4) Name the Indian fencer who won a silver medal in the Sabre event of the Tournoi World Cup Satellite Fencing Championship in Reykjavik, Iceland.

(A) Ruchi Trikha

(B) Humpy Koneru

(C) CA Bhavani Devi

(D) Tania Sachdev

Answer: C

5) Who has won the 2018 Stuttgart Open?

(A) Coco Vandeweghe

(B) Simona Halep

(C) Karolina Pliskova

(D) Sloane Stephens

Answer: C

6) Who won maiden title on Tennis Challenger Circuit?

(A) Rohan Bopanna

(B) Yuki Bhambri

(C) Vijay Ramraj

(D) Prajnesh Gunneswaran

Answer: D

7) Argentina’s central bank has raised interest rates from 27.25 percent to _____ in a move to boost its falling currency from sliding further against the US dollar.

(A) 28.75 Percent

(B) 30.25 Percent

(C) 32.50 Percent

(D) 29.00 Percent

Answer: B

8) Name the winner of the Best Actor (male) award at the 2018 DadaSaheb Phalke Awards.

(A) Akshay Kumar

(B) Tiger Shroff

(C) Irrfan Khan

(D) Shahrukh Khan

Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team