fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 01 October 2018 Current Affairs Quiz

01 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has elected president of Indian Newspaper Society?
A) Jayant Mammen Mathew
B) Akila Urankar
C) Hormusji. N. Kama
D) Ashish Bagga
Answer: A

2) Who is the head of Competition Law Review Committee?
A) Rajnath Singh
B) Sushma Swaraj
C) Injeti Srinivas
D) Suresh Prabhu
Answer: C

3) Ambassador to India Shaida Abdali has resigned from the post. He is from which Country?
A) Maldives
B) Afghanistan
C) Sri Lanka
D) Nepal
Answer: B

4) Govt Cuts Gross Borrowing Estimate for Current Fiscal by how many crore?
A) 40000
B) 50000
C) 60000
D) 70000
Answer: D

5) Which City gets India’s 1st comprehensive city-level flood forecasting & warning system?
A) Siliguri
B) Kolkata
C) Durgapur
D) Asansol
Answer: B

6) According to Association of Mutual Funds of India’s statistics Which State tops list of states with maximum average Assets Under Management?
A) Maharashtra
B) Madhya Pradesh
C) Andhra Pradesh
D) Bihar
Answer: A

7) Which version of PM Modi’s book ‘Exam Warriors’ released?
A) Marathi
B) English
C) Urdu
D) Hindi
Answer: C

8) Which day was observed as International day of Older Persons?
A) 08 October
B) 01 October
C) 11 October
D) 21 October
Answer: B

9) Who has appointed permanent captain of Brazilian Football team?
A) Pele
B) Fred
C) Marcelo Vieira
D) Neymar
Answer: D

10) Who has won Business World’s ’40 Under 40′ title?
A) Chiranjiv Patel
B) Mark Zuckerberg
C) Vijay Shekhar Sharma
D) Sachin Bansal
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team