fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 01 September 2018 Current Affairs Quiz

01 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 01 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Which Institute makes India’s 1st standardised modern ship design?
A) IWAI
B) ICMR
C) ICAR
D) None of the above
Answer:A

2) Who has appointed Vodafone Idea’s 1st CEO?
A) Vittorio Colao
B) Kumar Mangalam Birla
C) Balesh Sharma
D) None of the above
Answer:C

3) How many percent Growth of GDP in real terms in Q1 of 2018-19?
A) 7.2
B) 8.2
C) 8.5
D) 7.5
Answer:B

4) 7th Meeting of National Medicinal Plants Board held in which State?
A) Bihar
B) Andhra Pradesh
C) Uttar Pradesh
D) New Delhi
Answer:D

5) Which airport renamed as Chhatrapati Shivaji ‘Maharaj’ International Airport?
A) Mumbai Airport
B) Karad Airport
C) Kolhapur Airport
D) Latur Airport
Answer:A

6) Which City neurosurgeon named for Dr B.C. Roy award?
A) Pune
B) Aurangabad
C) Mumbai
D) Nashik
Answer:C

7) Which Country women’s hockey team settles for silver?
A) China
B) India
C) USA
D) Russia
Answer:B

8) Who will be releasing a new book titled Shades of Truth?
A) Prakash Chand Sethi.
B) Kailsh Chandra Joshi.
C) Virendra Kumar Sakhlecha.
D) Kapil Sibal
Answer:D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team