Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 02 July 2018 Current Affairs Quiz

02 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 02 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which Country replaced India to become World’s Largest Poor Population?
(A) Ghana
(B) Liberia
(C) Guinea
(D) Nigeria
Answer: D

2) Who launches Solar Charkha Mission?
(A) Pratibha Patil
(B) Ram Nath Kovind
(C) Pranab Mukherjee
(D) Mohammad Hidayatullah
Answer: B

3) Foreign direct investment in India has hit a 5-year low of 3% at ________ in 2017-18.
(A) USD 34.85 billion
(B) USD 64.85 billion
(C) USD 24.85 billion
(D) USD 44.85 billion
Answer: D

4) Which Country clinch Kabaddi Masters title with easy win over Iran?
(A) India
(B) Bhutan
(C) Sri Lanka
(D) Nepal
Answer: A

5) Which State govt has conferred the prestigious National Kalidas Samman to the noted artist Anjolie Ela Menon?
(A) Jharkhand
(B) Rajasthan
(C) Madhya Pradesh
(D) West Bengal
Answer: C

6) Who has appointed as CEO of DNC of US?
(A) Seema Nanda
(B) Mike Honda
(C) Susan W. Turnbull
(D) Tom Perez
Answer: A

7) Which Country wins Hockey champions Trophy final 2018?
(A) Fiji
(B) Indonesia
(C) New Zealand
(D) Australia
Answer: D

8) Who has appointed as appointed Director & GM of United India Insurance?
(A) B. B. Dash
(B) Dr. J S Dahiya
(C) Vijay Srinivas
(D) D T V Sastri
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team