Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 02 November 2018 Current Affairs Quiz

02 November 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 02 November 2018 CA Quiz in PDF Format

1) RBI clears re-appointment of Aditya Puri as Which Bank MD & CEO?
A) HDFC
B) SBI
C) YES Bank
D) ISRO
Answer: A

2) Which rank did India secure in the World Bank’s Ease of Doing Business Index 2018?
A) 103
B) 54
C) 77
D) 48
Answer: C

3) First India-US Dialogue on Intellectual Property held in Which City?
A) Amritsar
B) New Delhi
C) Ludhiana
D) Jalandhar
Answer: B

4) Which firm appoints Aishwarya Sharma as their India brand ambassador?
A) Reliance foundation
B) Larsen and Toubro Company
C) Adani Ports & Special Economic Zone
D) Mahendra Singh Foundation
Answer: D

5) G.N.Bajpai stepped down from the board of Which Company?
A) Shiram Chits
B) DHFL
C) IL&FS
D) IIFL Finance
Answer: C

6) Which airport renamed as ‘Veer Surendra Sai Airport, Jharsuguda’?
A) Jharsuguda Airport
B) Biju Patnaik Airport
C) Rourkela Airport
D) Savitri Jindal Airport
Answer: A

7) Which Country successfully conducted night trial of Agni-I ballistic missile?
A) China
B) Russia
C) Japan
D) India
Answer: D

8) Which State Police bags CCTNS award?
A) Bihar
B) Punjab
C) Andhra Pradesh
D) Odisha
Answer: B

9) Which Pakistan cricketer announces retirement from ODIs?
A) Azhar Ali
B) Shoaib Malik
C) Fakhar Zaman
D) Sarfraz Ahmed
Answer: A

10) Which State government declared drought in 9 districts in the State?
A) Uttar Pradesh
B) Andhra Pradesh
C) Odisha
D) Punjab
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team