Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 02 October 2018 Current Affairs Quiz

02 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 02 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has been appointed IMF Chief Economist?
A) Gita Gopinath
B) Krishna Gopinath
C) Kamal Prajapat
D) Vikram Mehta
Answer: A

2) Which Country external debt declined 2.8 per cent to USD 514.4 billion at June-end?
A) China
B) Russia
C) USA
D) India
Answer: D

3) Which Bank Bank MD, CEO B Sriram retires?
A) Andhra Bank
B) IDBI
C) SBI
D) None of the above
Answer: B

4) In which field has James Allison & Tasuku Honjo won Nobel Prize?
A) Literature
B) Physics
C) Medicine
D) Chemistry
Answer: C

5) Who has won the Russian Grand Prix in Russia?
A) Jenson Button
B) Jackie Stewart
C) Damon Hill
D) Lewis Hamilton
Answer: D

6) Who has took over as Vice Chief of Air Staff?
A) Ajit Mehta
B) Anil Khosla
C) Vishal Motwani
D) Kamlesh Parashar
Answer: B

7) Which State former minister & parliamentarian Malti Sharma passed away following a short term illness?
A) Uttar Pradesh
B) Andhra Pradesh
C) Madhya Pradesh
D) Maharashtra
Answer: A

8) Which Bank announced injection of Rs.36,000 crore into the system through purchase of government bonds?
A) Andhra Bank
B) SBI
C) YES Bank
D) RBI
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team