fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 04 August 2018 Current Affairs Quiz

04 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 04 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Incumbent Emmerson Mnangagwa has been re-elected as Which country President?
A) Algeria
B) Zimbabwe
C) Angola
D) Benin
Answer: B

2) India’s economy is expected to clock GDP growth of __________ in this financial year?
A) 7.5%
B) 7.4%
C) 7.3%
D) 7.2%
Answer: A

3) Who has been appointed as Secretary (East) in the Ministry of External Affairs?
A) Subhash Chandra Garg
B) B.T. S. Tirumurti
C) Vijay Thakur Singh
D) Ruchi Ghanashyam
Answer: C

4) Which Indian companies have been listed in Fortune 500 list 2018 of world biggest corporations?
A) 7
B) 6
C) 5
D) 4
Answer: A

5) Which Bank has projected the GDP growth at 7.4% for this fiscal year?
A) RBI
B) Andhra Bank
C) SBI
D) YES Bank
Answer: A

6) Who has awarded Hindi Sahitya Samman?
A) Raji Sethi
B) Kanwal Bharti
C) Javed Akhtar
D) Asad Zaidi
Answer: C

7) Clark Kent beat a record that Which Swimmer?
A) Ryan Lochte
B) Michael Phelps
C) Katie Ledecky
D) Missy Franklin
Answer: B

8) Popular Malayalam Ghazal singer who has passed away recently?
A) Ravi Shankar
B) Shivkumar Sharma
C) Bismillah Khan
D) Umbayee
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team