Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 04 July 2018 Current Affairs Quiz

04 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 04 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Saraswati Prasad has taken over the additional charge as chairman & MD of which company?
(A) HAL
(B) TELCO
(C) BALCO
(D) SAIL
Answer: D

2) Which of the following Financial services company is named as India’s No 1 investment bank for equity issuances by private sector companies?
(A) IIFL
(B) Reliance Capital
(C) Indiabulls
(D) Incred Finance
Answer: A

3) The govt has set up a 13 member committee for sub national accounts. Who will head this committee?
(A) Sunil Mehta
(B) Manmohan Juneja
(C) Ravindra H Dholakia
(D) N Gopalaswami
Answer: C

4) Inga Beale is the First female CEO of which company?
(A) Lloyd’s of London
(B) Prudential plc
(C) Berkshire Hathaway
(D) Assicurazioni Generali
Answer: A

5) Which country has enacted a new law which will financially penalize the Palestinian Authority for paying stipends to the Palestinians killed or jailed by that country?
(A) Jordan
(B) Egypt
(C) Turkey
(D) Israel
Answer: D

6) Which Indian state has been awarded with national award for best performance under PMSMA?
(A) Punjab
(B) Himachal Pradesh
(C) Karnataka
(D) Kerala
Answer: B

7) Which racing driver retired from the race due to a mechanical issue in his car?
(A) Lewis Hamilton
(B) Michael Schumacher
(C) Juan Manuel Fangio
(D) Alain Prost
Answer: A

8) Rajmata of the erstwhile Marwar principality & former MP, Krishna Kumari, passed away following a heart attack in which city in Rajasthan?
(A) Jaipur
(B) Kota
(C) Jodhpur
(D) Udaipur
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team