Click here to download 04 March 2018 CA Quiz in PDF Format

(1) Which of the following players made his maiden ISSF World Cup appearance a memorable one by winning the gold medal in the 10m air pistol?

(A) Heena Sindhu

(B) Shahzar Rizvi

(C) Jeetu Rai

(D) Vijay Kumar

Answer: B

(2) How many medals were won by Indian wrestlers at the Asian Wrestling Championship held at Kyrgyzstan?

(A) 8

(B) 9

(C) 15

(D) 11

Answer: A

(3) Which actor has won lifetime achievement award in UK recently?

(A) Amitabh Bachchan

(B) Dharmender

(C) Shatrughan Sinha

(D) Govinda

Answer: C

(4) How many pacts are signed between India and Vietnam?

(A) 2

(B) 3

(C) 4

(D) 5

Answer: B

(5) Which country won IBSF Snooker Team World Cup?

(A) Pakistan

(B) India

(C) Australia

(D) Japan

Answer: B

(6) Which country’s women participated in an all-female marathon, for the first time?

(A) Saudi Arabia

(B) Israel

(C) Bahrain

(D) Iran

Answer: A

(7) 99-year-old ______ broke the world record for the 100-104 age category in the 50m freestyle.

(A) Jaring Timmerman

(B) George Corones

(C) Mark Foster

(D) Diana Nyad

Answer: B

(8) Name the chairman of the junior national selection committee, who resigned recently?

(A) Jagmohan Dalmiya

(B) Venkatesh Prasad

(C) Raj Singh Dungarpur

(D) S K Nair, N Subba Rao

Answer: B