Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 05 July 2018 Current Affairs Quiz

05 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 05 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who among the following has been appointed as the new President of DDCA?
(A) Madan Lal
(B) Rakesh Bansal
(C) Rajat Sharma
(D) Javagal Srinath
Answer: C

2) In which year Sports Authority of India was set up?
(A) 1987
(B) 1984
(C) 1988
(D) 1982
Answer: B

3) World’s first digital art museum opened in which Country?
(A) China
(B) North Korea
(C) South Korea
(D) Japan
Answer: D

4) Recently which country’s bank has got RBI’s license to launch operations in India?
(A) China
(B) Japan
(C) Pakistan
(D) Australia
Answer: A

5) The annual cultural festival ‘Behdienkhlam’ is being held in which of the following states of India?
(A) Assam
(B) Kerala
(C) Assam
(D) Meghalaya
Answer: D

6) Which Life Insurance Company has ties up with Oxigen?
(A) Birla Sun Life Insurance
(B) IndiaFirst Life Insurance Company Limited
(C) Aegon Life Insurance Company.
(D) Bajaj Allianz Life Insurance
Answer: B

7) Which State govt approved 1 per cent reservation for five communities, including the Gujjar community, against their demand of 5 %?
(A) Assam
(B) Bihar
(C) Andhra Pradesh
(D) Rajasthan
Answer: D

8) Recently Former Indian Navy chief Admiral JG Nadkarni passed away. He was _____ chief of Naval Staff?
(A) 14th
(B) 12th
(C) 13th
(D) 11th
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team