Click here to download 05 March 2018 CA Quiz in PDF Format

(1) Which island has created its virtual currency equaling USD?

(A) Neil Island

(B) Barren Island

(C) Munroe Island

(D) Marshall Island

Answer: D

(2) Who among the following will be sworn-in as Meghalaya’s Chief Minister?

(A) Sarbananda Sonowal

(B) T.R. Zeliang

(C) Conrad Sangma

(D) Pema Khandu

Answer: C

(3) Who has won the best actress award at the 90th Academy Awards 2018?

(A) Allison Janney

(B) Sally Hawkins

(C) Frances McDormand

(D) Saoirse Ronan

Answer: C

(4) Which Indian chess master has clinched the 2018 Tal Memorial Rapid Chess tournament in Moscow?

(A) Tania Sachdev

(B) Koneru Humpy

(C) Parimarjan Negi

(D) Viswanathan Anand

Answer: D

(5) Who is the author of the book titled ‘How to be a Human’, launched by Aamir Khan recently?

(A) Mira Nair

(B) Deepti Naval

(C) Manjeet Hirani

(D) Sunita Gowariker

Answer: C

(6) Angela Merkel has been re-elected as Chancellor of Germany. This is her ______ term as leader of Europe’s most powerful economy.

(A) Second

(B) Sixth

(C) Third

(D) Fourth

Answer: D

(7) The 29th edition of the annual International Yoga Festival (IYF) was organized in which state?

(A) Uttarakhand

(B) Tamil Nadu

(C) Gujarat

(D) Karnataka

Answer: A

(8) ________ from Pakistan’s Sindh province has become the 1st ever Hindu Dalit woman Senator.

(A) Neetu Kumari Batra

(B) Krishna Oberoi

(C) Krishna Kumari Kohli

(D) Snigdha Sharma

Answer: C