Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 05 October 2018 Current Affairs Quiz

05 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 05 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who was appointed as the Chief Justice of Himachal Pradesh High Court?
A) Kurian Joseph
B) A.M. Khanwilkar
C) Mansoor Ahmad Mir
D) Surya Kant
Answer: D

2) Who has quits as ICICI Bank CEO?
A) Indra Nooyi
B) Chanda Kochhar
C) Arundhati Bhattacharya
D) Naina Lal Kidwai
Answer: B

3) Which Country ranked 28th among 73 countries in govt e-payment adoption?
A) India
B) Russia
C) China
D) USA
Answer: A

4) Dr Evan Atar Adha who received Nansen Refugee award 2018 belongs to which Country?
A) North Korea
B) South Korea
C) South Sudan
D) North Sudan
Answer: C

5) Who has emerged as the richest Indian for the 11th consecutive year according to Forbes magazine?
A) Mukesh Ambani
B) Lakshmi Mittal
C) Ratan Tata
D) Azim Premji
Answer: A

6) Which State has won Women’s National Football Championship crown?
A) Odisha
B) Tamil Nadu
C) Mizoram
D) Manipur
Answer: D

7) Which day was observed as World Teachers Day?
A) 15 October
B) 05 October
C) 25 October
D) 04 October
Answer: B

8) Who has appointed as UNICEF special representative?
A) Arundhati Roy
B) Vikram Seth
C) Ruskin Bond
D) Ravi Venkatesan
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team