fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 05 September 2018 Current Affairs Quiz

05 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 05 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Who has elected as 13th new President of Pakistan?
A) Mamnoon Hussain
B) Asif Ali Zardari
C) Pervez Musharraf
D) Muhammad Rafiq Tarar
Answer: B

2) India Post Payments Bank will issue new ____ cards which work on biometric authentication and not on passwords or PINs.
A) Biometric
B) Quick
C) No-Pin
D) Quick Response
Answer: D

3) Which company has become 2nd Indian company to attain a market valuation of over Rs 8 lakh crore mark?
A) Tata Consultancy Services
B) Tata Motors
C) Tech Mahindra
D) Infosys
Answer: A

4) Who won the Italian Grand Prix held at Autodromo Nazionale Monza track, in Italy?
A) Lewis Hamilton
B) Sebastian Vettel
C) Nico Rosberg
D) Fernando Alonso
Answer: A

5) Which bank asked all scheduled commercial Banks with over 10 branches to have ombudsman?
A) Central Bank of India
B) Reserve Bank of India
C) SEBI
D) NABARD
Answer: B

6) Which day was observed as International Day of Charity?
A) July 05
B) August 31
C) September 05
D) March 28
Answer: C

7) Which Union Territory bags top position in National Clean School Award?
A) Daman and Diu
B) Puducherry
C) Chandigarh
D) Lakshadweep
Answer: B

8) Which England batsman announces retirement?
A) Joe Root
B) James Anderson
C) Stuart Broad
D) Alastair Cook
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team