Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 06 December 2018 Current Affairs Quiz

06 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 06 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which of the following has been appointed as Finance Secretary in Ministry of Finance?
A) Hasmukh Adhia
B) Ajay Jha
C) Ajay Bhushan Pandey
D) Aruna Sundararajan
Answer: B

2) Which BanK CEO Dharmesh Mehta Resigns?
A) Bank of India
B) SBI
C) Andhra Bank
D) Axis Bank
Answer: D

3) Which Country growth forecast cut by 10 bps to 7.4% on weakening global growth?
A) India
B) USA
C) China
D) None of the above
Answer: A

4) World’s first 3D-printed functional e-bike made in Which Country?
A) Australia
B) Poland
C) Germany
D) New York
Answer: C

5) Which of the following has been honoured with the Men’s Ballon d’Or award 2018?
A) Luca Modric
B) Neymar
C) Paul Pogba
D) Cristiano Ronaldo
Answer: A

6) Who has emerged as the most popular leader on Social Media Platform Instagram with 14.8 Million followers?
A) Rahul Gandhi
B) Narendra Modi
C) Donald Trump
D) Vladimir Putin
Answer: B

7) Who named IAAF Athletes of the year?
A) Eliud Kipchoge
B) Joan Jepkorir Aiyabei
C) Meryem Akda
D) Isabellah Andersson
Answer: A

8) Who has been named the highest-earning celebrity in India?
A) Amitabh Bachchan
B) Akshay Kumar
C) Shah Rukh Khan
D) Salman Khan
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team