fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 06 July 2018 Current Affairs Quiz

06 July 2018 Current Affairs Quiz

1) Which state budget has announcing farm loan waiver worth Rs 34,000 crore?
(A) Andhra Pradesh
(B) Bihar
(C) Gujarat
(D) Karnataka
Answer: D

2) Which country economy to touch $5 trillion by 2025?
(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Bangladesh
(D) Maldives
Answer: A

3) Who has been appointed as new Chairman of Payments Council of India?
(A) Nakul Chopra
(B) Vishwas Patel
(C) Naveen Surya
(D) Loney Antony
Answer: B

4) Which country is home to more than 19,500 mother tongues?
(A) Bangladesh
(B) Sri Lanka
(C) USA
(D) India
Answer: D

5) ISRO’s first ‘pad abort’ test conducted successfully in _______.
(A) Space Application Centre, Ahmedabad
(B) Vikram Sarabhai Space Centre, Thiruvananthapuram
(C) Satish Dhawan Space Centre, Sriharikota
(D) ISTRAC ground station, Lucknow
Answer: C

6) How many countries have been tagged as “high-risk jurisdictions” by global banks?
(A) 22
(B) 23
(C) 25
(D) 24
Answer: C

7) Who has appointed as CAT Chairman?
(A) Rekha Manharlal Doshit
(B) L. Narasimha Reddy
(C) Dipak Misra
(D) Prafulla Kumar Mishra
Answer: B

8) Uttam Dhillon appointed head of drug enforcement agency of which Country?
(A) India
(B) China
(C) Sri Lanka
(D) USA
Answer: D

 

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team