Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 06 June 2018 Current Affairs Quiz

06 June 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 06 June 2018 CA Quiz in PDF Format

 

1) India’s forest cover stood at ___________% in 2015?
(A) 18.78
(B) 24.32
(C) 22.67
(D) 21.34
Answer: D

2) Who is the new PM of Jordan?
(A) Abdullah II
(B) Omar Razzaz
(C) Hani Ali Mulki
(D) Samir Rifai
Answer: B

3) Which of the following is among top five e-waste generating countries in the world?
(A) United Kingdom
(B) India
(C) Canada
(D) Australia
Answer: B

4) Ayan Gogoi Gohain belongs to which State?
(A) Delho
(B) Andhra Pradesh
(C) Bihar
(D) Assam
Answer: C

5) Which of the following bank has been chosen for ‘Investor Relations Awards 2018’ under the category ‘Best Expectation Management (Mid Cap)’ for 2017-18?
(A) Corporation Bank
(B) Bank of Maharashtra
(C) UCO Bank
(D) Andhra Bank
Answer: A

6) Who has been selected as the new President of the United Nations (UN) General Assembly to preside its 73rd session from September 2018?
(A) Mary Elizabeth Flores Flake
(B) Haya Rashed Al-Khalifa
(C) Maria Fernanda Espinosa Garces
(D) Angie Elizabeth Brooks
Answer: C

7) Who has been appointed as new attorney general of Malaysia?
(A) Tommy Thomas
(B) Mohamad Apandi Ali
(C) Najib Razak
(D) Tony Fernandes
Answer: A

8) William Phipps who passed away recently was a renowned _______
(A) Lawyer
(B) Entrepreneur
(C) Actor
(D) Novelist
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team