Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 06 October 2018 Current Affairs Quiz

06 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 06 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Govt appoints Rakesh Sharma as Which Bank chief?
A) SBI
B) YES Bank
C) Andhra Bank
D) IDBI
Answer: D

2) How many IORA Countries adopt Delhi declaration on Renewable Energy?
A) 11
B) 21
C) 01
D) 31
Answer: B

3) Defence Minister Nirmala Sitharaman 3-day visit to which Country?
A) Kazakhstan
B) Uzbekistan
C) Kyrgyzstan
D) Tajikistan
Answer: A

4) Which Country leader Aung San Suu Kyi became the first person to be stripped of the honorary Canadian citizenship?
A) Japan
B) India
C) Myanmar
D) China
Answer: C

5) Which Bank leaves Repo Rate unchanged at 6.5%?
A) Andhra Bank
B) RBI
C) SBI
D) None of the above
Answer: B

6) Who becomes fastest batsman to score 24 Test hundreds since Don Bradman?
A) MS Dhoni
B) Rohit Sharma
C) Prithvi Shaw
D) Virat Kohli
Answer: D

7) Oscar-winning animator who has passed away at 70?
A) Brad Bird
B) Will Vinton
C) Mike Judge
D) Genndy Tartakovsky
Answer: B

8) Who has won Nobel peace prize at the year 2018?
A) Denis Mukwege
B) Nadia Murad
C) A&B
D) None of the above
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team