fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 06 September 2018 Current Affairs Quiz

06 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 06 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Who has been re elected as WHO regional director in South East Asia Region?
A) Dr Poonam Khetrapal Singh
B) Dr Shin Young So
C) Dr Matshidiso Moeti
D) Dr Zsuzsanna Jakab
Answer:A

2) International Aviation Summit was held in which City?
A) Allahabad
B) Faridkot
C) Kanpur
D) New Delhi
Answer:D

3) Who released the book ‘Constitutionalizing India: an Ideational Project’?
A) K. R. Narayanan
B) M. Venkaiah Naidu
C) R. Venkataraman
D) B. D. Jatti
Answer:B

4) Which Bank bought 8.46 tonne of gold in fiscal 2018?
A) RBI
B) Andhra Bank
C) SBI
D) None of the above
Answer:A

5) Which Country to test mini space elevator?
A) China
B) Macau
C) Japan
D) Mongolia
Answer:C

6) The International Women Entrepreneurs Summit 2018 is being held in Which City?
A) Pokhara
B) Biratnagar
C) Patan
D) Kathmandu
Answer:D

7) Which Indian Cricketer announces retirement from International Cricket?
A) RP Singh
B) Virat Kohli
C) MS Dhoni
D) Rohit Sharma
Answer:A

8) Bhagwati Kumar Sharma passed away recently in Surat. He is Popularly known as ________.
A) Writer
B) Actor
C) Poet
D) None of the above
Answer:C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team