fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 07 September 2018 Current Affairs Quiz

07 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 07 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) 31st meeting of the Central Hindi Committee was held in which City?
A) Kanpur
B) Allahabad
C) New Delhi
D) Surat
Answer:C

2) Who has appointed as CEO of SBI Mutual Fund?
A) Ashwani Bhatia
B) Shri Ashwani Bhatia
C) Nicolas Simon
D) Binod Kumar Mishra
Answer:A

3) Which Social Network Company Director Taranjeet Singh quits the Company?
A) Facebook
B) Instagram
C) Google+
D) Twitter
Answer:D

4) India and which Country hold 2 + 2 dialogue?
A) China
B) US
C) Russia
D) None of the above
Answer:B

5) Which Bollywood actor to receive Meryl Streep Award for Excellence?
A) Aishwarya Rai Bachchan
B) Katrina Kaif
C) Deepika Padukone
D) Alia Bhatt
Answer:A

6) Who launched the book Experiential Learning – Gandhiji’s Nai Talim?
A) Rajnath Singh
B) Sushma Swaraj
C) Prakash Javadekar
D) Arun Jaitley
Answer:C

7) Which Bank enables card-less cash withdrawal at ATMs?
A) Andhra Bank
B) Airtel Payments Bank
C) SBI
D) None of the above
Answer:B

8) Who won bronze medal in the 10m air rifle mixed team junior event at ISSF World Championships?
A) Divyansh Singh Panwar & Tejaswini
B) Shreya Agarwal & Tejaswini
C) Tejaswini & Hriday Hazarika
D) Divyansh Singh Panwar & Shreya Agarwal
Answer:D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team