fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 08 December 2018 Current Affairs Quiz

08 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 08 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has appointed US Ambassador to United Nation?
A) Heather Nauert
B) Steve Goldstein
C) Bruce Wharton
D) Richard Stengel
Answer: A

2) Which Country to become first country to make Public Transport Free?
A) Germany
B) France
C) Luxembourg
D) Italy
Answer: C

3) Overview of Which Minister 2 day Visit to UAE?
A) Rajnath Singh
B) Sushma Swaraj
C) Arun Jaitley
D) Suresh Prabhu
Answer: B

4) Which Country is fourth highest emitter of carbon dioxide in the world?
A) USA
B) Russia
C) China
D) India
Answer: D

5) Who has appointed as new Chief Economic Advisor?
A) Krishnamurthy Subramanian
B) Arvind Subramanian
C) Raghuram Rajan
D) Kaushik Basu
Answer: A

6) Which Country launched the first-ever spacecraft, Chang’e 4?
A) Russia
B) Germany
C) China
D) USA
Answer: C

7) Which of the following ministry has been conferred Skoch Award for National Significance?
A) Ministry of Defense
B) Ministry of Home Affairs
C) Ministry of Finance
D) Ministry of New & Renewable Energy
Answer: D

8) Maulana Asrar-ul-Haque Qasmi passes away at 76. He is Popularly known as _________.
A) Singer
B) Politician
C) Actor
D) Poet
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team