Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 08 October 2018 Current Affairs Quiz

08 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 08 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has been appointed as chairman of International Advertising Association?
A) Shabana Azmi
B) JS Rajput
C) Srinivasan Swamy
D) Deepak Parekh
Answer: C

2) Where is Narayan Seva Sansthan located?
A) Udaipur
B) Ajmer
C) Kanpur
D) Agra
Answer: A

3) Who has reached Tajikistan on a three-day visit to Central Asian Country?
A) Pranab Mukherjee
B) Ram Nath Kovind
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: B

4) Which of the following Nobel Laureates have been nominated for Mother Teresa award 2018?
A) Dr Denis Mukwege & Tasuku Honjo
B) Kailash Satyarthi & Dr Denis Mukwege
C) Kailash Satyarthi & Nadia Murad
D) Nadia Murad & Dr Denis Mukwege
Answer: D

5) Which Country Keerthana Pandian wins Girls’ title In IBSF World U-16 Snooker Championships?
A) USA
B) China
C) India
D) Russia
Answer: C

6) Who is the author of the book Feisty at Fifty?
A) Sudha Menon
B) Arundhati Roy
C) Anita Desai
D) Kiran Desai
Answer: A

7) Which State human rights lawyer Girish Patel passes away?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Rajasthan
D) Gujarat
Answer: D

8) Who is appointed as India’s Ambassador to Spain?
A) Sanjay Verma
B) Vishnu Rajan
C) Vikram Singh
D) Rajesh Sharma
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team