Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 08 September 2018 Current Affairs Quiz

08 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 08 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) Which country ranked 19 in ‘Theft Ranking’ of nuclear weapons in Nuclear Security Index?
A) USA
B) India
C) Russia
D) China
Answer:B

2) Who has appointed as MD of SBI?
A) Chandan Sinha
B) Girish K. Ahuja
C) Purnima Gupta
D) Anshula Kant
Answer:D

3) Who will be honoured with the Human Rights Campaign (HRC) National Equality Award?
A) Katy Perry
B) Zac Efron
C) Anne Hathaway
D) Taylor Swift
Answer:C

4) Which Indian boxer signed as brand ambassador by BSNL?
A) Mary Kom
B) Laishram Sarita Devi
C) Kavita Chahal
D) Pinki Rani
Answer:A

5) Which Bank has sanctioned an amount of Rs 335 crore under the Rural Infrastructure Development Fund (RIDF) to West Bengal?
A) SBI
B) Andhra Bank
C) YES Bank
D) NABARD
Answer:D

6) Who broke his own junior world record to win the 10m Air Pistol Junior Men event at the ISSF World Championship?
A) Arjun Singh Cheema
B) Saurabh Chaudhary
C) Om Prakash Mitharwal
D) Shahzar Rizvi
Answer:B

7) Which day was observed as International Literacy Day?
A) 8 September
B) 28 September
C) 18 September
D) 7 September
Answer:A

8) Burt Reynolds passed away recently. He is popularly known as __________.
A) Singer
B) Politician
C) Actor
D) Poet
Answer:C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team