fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 09 August 2018 Current Affairs Quiz

09 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 09 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Ivan Duque sworn in as which country next president?
A) Ecuador
B) Bolivia
C) Suriname
D) Colombia
Answer:D

2) Who has appointed part-time Directors on RBI?
A) S Gurumurthy
B) Prasanna Kumar Mohanty
C) Rajiv Kumar
D) Sudhir Mankad
Answer:A

3) Who has announced his retirement from international football?
A) Mats Hummels
B) Manuel Neuer
C) Mario Gomez
D) Toni Kroos
Answer:C

4) Who has elected Dy Chairperson of Rajya Sabha?
A) Harivansh Narayan Singh
B) Mahendra Prasad
C) Ram Nath Thakur
D) Kahkashan Perween
Answer:A

5) PSU banks’ NPAs decline by ________ in FY18.
A) Rs. 5.29 Lakh Crore
B) Rs. 3.29 Lakh Crore
C) Rs. 2.29 Lakh Crore
D) Rs. 1.29 Lakh Crore
Answer:D

6) International Geography Bee world championship was held in which country?
A) Spain
B) Germany
C) Monaco
D) Iceland
Answer:B

7) Which city India’s most polluted city according to Central Pollution Control Board?
A) Gurugram
B) Panchkula
C) Hisar
D) Rewari
Answer:A

8) Sumatheendra Nadig passed away recently. He is popularly known as __________.
A) Politician
B) Singer
C) Writer
D) None of the above
Answer:C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team