Click here to download 09 December 2017 Current Affairs in PDF Format

(1) Kanchanmala Pande has become the first Indian to win gold at World Para Swimming Championship in the ____ category.

(A) S-12

(B) S-11

(C) S-10

(D) S-13

(2) National Trachoma Survey Report (2014-17), India has been declared free from infective Trachoma which is a contagious bacterial infection causing damage to ____.

(A) Liver

(B) Bones

(C) Stomach

(D) Eyes

(3) The President of India Ram Nath Kovind has inaugurated the Naval Maritime Aircraft Museum featuring Tupolev-142M in which state on December 7, 2017?

(A) Maharashtra

(B) Karnataka

(C) Tamil Nadu

(D) Andhra Pradesh

(4) As per a report by Morgan Stanley, India’s GDP growth will be ____% in 2018.

(A) 7.5

(B) 7.6

(C) 7.7

(D) 7.8

(5) Which film was named the Best Asian Film at the 7th Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards?

(A) Airlift

(B) Neerja

(C) Dangal

(D) Sultan

(6) Ja Ra Sundaresan who passed away recently was a _______.

(A) Journalist

(B) Sportsperson

(C) Poet

(D) Scientist

(7) Which country’s Second vice president is on a five-day visit to India starting 9 December?

(A) Afghanistan

(B) Pakistan

(C) Bangladesh

(D) Nepal

(8) Recently, who has named as the world’s richest YouTuber?

(A) Hank Green

(B) Dan Middleton

(C) Rosanna Pansino

(D) Markiplier

(9) Facebook Co-founder Eduardo Saverin has recently become the richest person of which of the following country?

(A) Singapore

(B) United kingdom

(C) United States

(D) Germany

(10) Recently, who was appointed as the President of Para-Sports Foundation (PSF), India?

(A) Dr. Shyama Chona

(B) K.K. Kaushal

(C) Pradeep Raj

(D) Sarvesh Kumar Tiwari

(11) Who has been named the top Indian actor of 2017 by Internet Movie Data Base (IMDb)?

(A) Salman Khan

(B) Shah Rukh Khan

(C) Aamir Khan

(D) Prabhas

Answers:-

(1) B   (2) D   (3) D   (4) A   (5) C   (6) A   (7) A   (8) B   (9) A   (10) D   (11) B