fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 09 January 2019 Current Affairs Quiz

09 January 2019 Current Affairs Quiz

Click here to download 09 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who becomes 1st Indian to Head Global Solar Council?
A) Pranav R Mehta
B) Kumar Rajesh Chandra
C) Alok Verma
D) None of the above
Answer: A

2) Who becomes the first female chief economist of IMF?
A) Geeta Menon
B) Rashmi Sinha
C) Gita Gopinath
D) Ranji Nagaswami
Answer: C

3) Who Country Per Capita Income Doubled In 7 Years according to CSO?
A) China
B) India
C) Nepal
D) Japan
Answer: B

4) Which Bank Forms Committee To Boost Digital Payments?
A) Bank of India
B) SBI
C) Andhra Bank
D) RBI
Answer: D

5) Former Indian envoy to Myanmar, Vikram Misri, took charge as India’s new envoy to Which Country?
A) Pakistan
B) India
C) China
D) Japan
Answer: C

6) Kallakurichi announced as 33rd district in Which State?
A) Tamil Nadu
B) Andhra Pradesh
C) Madhya Pradesh
D) Bihar
Answer: A

7) 2nd Edition of Khelo India Youth Games begins in Which City?
A) Mumbai
B) Nagpur
C) Aurangabad
D) Pune
Answer: D

8) Sydney & Brisbane chosen to host $15 million 24 team ATP Cup in Which Year?
A) 2021
B) 2020
C) 2022
D) 2023
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team