fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 09 June 2018 Current Affairs Quiz

09 June 2018 Current Affairs Quiz

1) Who has sworn in as caretaker Pak Punjab CM?
(A) Hasan Askari Rizvi
(B) Fazal-ur-Rehman
(C) Raja Farooq Haider
(D) Hafiz Hafeezur Rehman
Answer: A

2) According to the latest edition of Lloyd’s India’s City Risk index how many Indian cities are ranked among the top 10 cities globally for GDP risk from terrorism threats?
(A) 5
(B) 2
(C) 3
(D) 1
Answer: C

3) Who among the following cricketer has been named for BCCI’s Polly Umrigar award for 2016-17 & 2017-18?
(A) Virat Kohli
(B) Gautam Gambhir
(C) Bhuvneshwar Kumar
(D) M.S.Dhoni
Answer: A

4) Which organisation has appointed Sarita Nayyar as a member to its Managing board?
(A) Wikimedia Foundation
(B) American Red Cross
(C) World Economic Forum
(D) American Red Cross
Answer: C

5) Who will be given the prestigious Lifetime Achievement award at upcoming IIFA awards?
(A) Anupam Kher
(B) Saeed Akhtar Mirza
(C) Bhuvneshwar Kumar
(D) Gajendra Chauhan
Answer: A

6) Which city of Telangana ranks third in sound polluted cities list?
(A) Nalgonda
(B) Warangal
(C) Medak
(D) Hyderabad
Answer: D

7) Renowned celebrity chef and TV anchor Anthony Bourdain died recently. He hailed from which country?
(A) Australia
(B) United States
(C) United Kingdom
(D) Russia
Answer: B

8) Who has been named the most valuable player for the upcoming FIFA World Cup?
(A) Gareth Barry
(B) Wayne Rooney
(C) United Kingdom
(D) Paul Pogba
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team