Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 09 October 2018 Current Affairs Quiz

09 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 09 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Interpol chief resigns amid detention in Which Country?
A) USA
B) India
C) Russia
D) China
Answer: D

2) Which of the following has been awarded the Nobel Prize in Economics, 2018?
A) William Nordhaus & Paul Romer
B) William Nordhaus & Tasuku Honjo
C) William Nordhaus & Nadia Murad
D) Paul Romer & Tasuku Honjo
Answer: A

3) Electronic Trading Platforms Directions, 2018 released by Which Bank?
A) YES Bank
B) Andhra Bank
C) RBI
D) SBI
Answer: C

4) Which of the following release the World Economic Outlook report?
A) World Bank
B) International Monetary Fund
C) Asian Development Bank
D) Moody’s
Answer: B

5) Which of the following has won ISSA GOOD Practice Award, Asia & The Pacific 2018?
A) LIC
B) ESIC
C) IRDAI
D) EPFO
Answer: B

6) Which Day was observed as World Post Day?
A) 09 October
B) 19 October
C) 29 October
D) 03 October
Answer: A

7) Former England Batsman who has retires from cricket?
A) AB de Villiers
B) Dale Steyn
C) Nick Compton
D) Faf du Plessis
Answer: C

8) Montserrat Caballe died following a long term illness. She is popularly known as ___________.
A) Dancer
B) Singer
C) Actor
D) Director
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team