fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 09 September 2018 Current Affairs Quiz

09 September 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 09 September 2018 CA Quiz in PDF Form

1) The first ever G20 Education Ministers’ and Joint Ministerial Meeting held in which of the following city?
A) New Delhi
B) Paris
C) Mendoza
D) Berlin
Answer:C

2) Who has appointed as the head of the panel that has been tasked with selecting India’s next chief economic advisor (CEA)?
A) Bimal Jalan
B) Y. Venugopal Reddy
C) C. Rangarajan
D) Raghuram Rajan
Answer:A

3) Which Bank retained its top spot in the Brand India Top 50 for the fifth year in a row?
A) SBI
B) YES Bank
C) Andhra Bank
D) HDFC Bank
Answer:D

4) Which poet will be honoured with the prestigious ‘Sarala Puraskar’ for his poetry collection ‘Misra Dhrupad’?
A) Haraprasad Das
B) Satrughna Pandav
C) Tapan Kumar Pradhan
D) Srinibash Udgata
Answer:B

5) India’s current account deficit (CAD) widened to a four-quarter-high at ______ of gross domestic product.
A) 3.4%
B) 2.4%
C) 4.4%
D) 5.4%
Answer:B

6) Who has been elected the president of the Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM)?
A) Abhay Firodia
B) Ranjit Yadav
C) Rajan Wadhera
D) Ayukawa
Answer:C

7) Who has wins men’s title in US open Tennis?
A) Viktor Troicki
B) Novak Djokovic
C) Daniel Nestor
D) Ana Ivanović
Answer:B

8) Which country launched new marine satellite HY-1C on Long March-2C rocket?
A) India
B) Russia
C) USA
D) China
Answer:D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team