fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 10 August 2018 Current Affairs Quiz

10 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 10 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has set to become the 1st Muslim woman to be elected to the parliament of US Congress?
A) Hillary Clinton
B) Nancy Pelosi
C) Rashida Tlaib
D) Penny Pritzker
Answer:C

2) Joint postage stamp on which countries has approved?
A) India & South Africa
B) India & USA
C) USA & South Africa
D) USA & China
Answer:A

3) Gopakumar appointed as Director & GM of which company?
A) Bajaj Allianz General Insurance
B) Bharti AXA General Insurance
C) Agriculture Insurance Company of India
D) UIIC
Answer:D

4) Who is the CEO of NITI Aayog?
A) Amitabh Kant
B) Rajeev Kumar
C) Narendra Kumar Sinha
D) Subhash Chandra Garg
Answer:A

5) Which Bank to pay Rs. 50,000 crore dividend to Government for FY18?
A) Andhra Bank
B) SBI
C) RBI
D) None of the above
Answer:C

6) Which day was observed as World Biofuel Day?
A) August 01
B) August 10
C) August 21
D) August 12
Answer:B

7) Who is the author of the book ‘Bebak Baat?
A) Dr Mahesh Sharma
B) Dr Gulab Kothari
C) Dr Gautam Chatterjee
D) Vijay Goel
Answer:D

8) Who has Former 400m hurdles world champion died in a car accident recently?
A) Allyson Felix
B) Usain Bolt
C) Nicholas Bett
D) Carl Lewis
Answer:C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team