fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 10 July 2018 Current Affairs Quiz

10 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 10 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who was chaired of 67th plenary meeting of North Eastern Council?
(A) L. K. Advani
(B) Shivraj Patil
(C) Rajnath Singh
(D) Sushilkumar Shinde
Answer: C

2) Who has appointed new UK foreign secretary?
(A) Jeremy Hunt
(B) Shri Sanjay Kumar
(C) Niharika Barik Singh
(D) Nidhi Khare
Answer: A

3) Who is the President of South Korea?
(A) Park Geun-hye
(B) Lee Myung-bak
(C) Moon Jae-in
(D) Roh Moo-hyun
Answer: C

4) Which Country launched 2 indigenously built satellites named PRSS-1 & PAK-TES-1A?
(A) Pakistan
(B) India
(C) China
(D) Nepal
Answer: A

5) Who has become the 2nd Indian mountaineer after Malli Mastan Babu?
(A) Mingma Sherpa
(B) Premlata Agarwal
(C) Satyarup Siddhanta
(D) Arunima Sinha
Answer: C

6) The 42nd World Heritage Committee meeting closed in which city?
(A) Manama
(B) Riffa
(C) Muharraq
(D) Isa Town
Answer: A

7) Who is selected as the captain of the Indian Hockey Team at Asian games 2018?
(A) Chinglensana Singh Kangujam
(B) Vivek Prasad
(C) Harendra Singh
(D) PR Sreejesh
Answer: D

8) Kavi Kumar Azad has recently passed away after suffering a cardiac arrest. He is popularly known as _________.
(A) Poet
(B) Writer
(C) Actor
(D) Politician
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team