Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 10 November 2018 Current Affairs Quiz

10 November 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 10 November 2018 CA Quiz in PDF Format

1) The tenure of the Lok Sabha Secretary General who has been extended by Speaker Sumitra Mahajan for one year?
A) Sanjay Mitra
B) Pradeep Kumar Sinha
C) Nripendra Misra
D) Snehlata Shrivastava
Answer: D

2) Which State approves funds worth Rs 25000 for graduate girls?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Kerala
Answer: B

3) Who world’s first Indian woman amputee to scale Everest gets honorary doctorate in UK?
A) Arunima Sinha
B) Naresh Iyer
C) Suresh kumar
D) Feroz Khan
Answer: A

4) Super 30 founder Anand Kumar honoured with education award ‘Global Education award’ in which Country?
A) Malaysia
B) Finland
C) Dubai
D) Singapore
Answer: C

5) Who has appointed as the first chairperson of Lokayukta in Meghalaya?
A) Pranoy Kumar Musahary
B) Dinesh kumar
C) Naresh Iyer
D) Suresh Kumar
Answer: A

6) Allahabad Bank will receive a capital infusion of how many crore from the government?
A) 4,019
B) 1,026
C) 2,078
D) 3,054
Answer: D

7) Who released the book ‘Arivu’ on Mouth Cancer by Dr.Murali Mohan Chunthar?
A) Rajnath Singh
B) Ramanath Rai
C) Sushma Swaraj
D) Nitin Gadkari
Answer: B

8) Veteran freedom fighter who has passed away?
A) Sir Ali Imam
B) Dadabhai Naoroji
C) V. Rathinam
D) Maulana Mahmudul Hasan
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team