Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 11 October 2018 Current Affairs Quiz

11 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 11 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has appointed as the new Solicitor General of India?
A) A T M Sampath
B) A V Rangam
C) Tushar Mehta
D) Abha R Sharma
Answer: C

2) Which Country Passport has been named as the World’s most powerful Passport according to Henley Passport Index 2018?
A) Japan
B) Singapore
C) China
D) USA
Answer: A

3) Which Defence Minister has left for Paris on a three-day visit to France?
A) A.K. Antony
B) Manohar Parrikar
C) Arun Jaitley
D) Nirmala Sitharaman
Answer: D

4) The government appointed 58-year-old Pravin Srivastava as the chief statistician of Which Country?
A) China
B) India
C) Russia
D) USA
Answer: B

5) Which Company wins Deming Prize for 2018?
A) Indus Towers
B) China Mobile Ltd.
C) Verizon Communications Inc.
D) Vodafone Group plc
Answer: A

6) Veena Sendre belongs to Which State?
A) Bihar
B) Andhra Pradesh
C) Chhattisgarh
D) Madhya Pradesh
Answer: C

7) Which Country successfully launches two remote sensing satellites?
A) USA
B) Pakistan
C) India
D) China
Answer: D

8) MN Paloor passes away. He is popularly known as _______.
A) Singer
B) Poet
C) Politician
D) None of the above
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team