fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 12 December 2018 Current Affairs Quiz

12 December 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 12 December 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who was appointed as 25th Governor of RBI?
A) Y. Venugopal Reddy
B) Shaktikanta Das
C) C. Rangarajan
D) P. C. Bhattacharya
Answer: B

2) Which State Chief Minister Raman Singh resigned?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Chhattisgarh
Answer: D

3) Which Party won the 119-member Telangana Assembly elections for second straight term?
A) BJP
B) Congress
C) Telangana Rashtra Samithi
D) None of the Above
Answer: C

4) Who has honoured with ‘Meethoileima’ title?
A) Mary Kom
B) Mohammed Ali Qamar
C) Akhil Kumar
D) Vijender Singh
Answer: A

5) Who is appointed as the new Chairman of SWIFT India?
A) Kiran Shetty
B) Arundhati Bhattacharya
C) Ajay Gupta
D) Atanu Kumar Das
Answer: B

6) Who became first ever WTA Coach of the Year?
A) Leander Paes
B) Mahesh Bhupathi
C) Sania Mirza
D) Sascha Bajin
Answer: D

7) Which day was observed as International Universal Health Coverage Day?
A) 12 December
B) 22 December
C) 02 December
D) 01 December
Answer: A

8) Noted historian who has passed away recently?
A) Romila Thapar
B) Irfan Habib
C) Mushirul Hasan
D) Ranajit Guha
Answer: C

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team