fbpx
Breaking News
Home / gk / Quiz / 12 May 2018 Current Affairs Quiz

12 May 2018 Current Affairs Quiz

1) The first-ever joint Army exercise “Harimau Shakti 2018” has conducted between India and which country?

(A) Malaysia

(B) Vietnam

(C) Singapore

(D) Indonesia

Answer: A

2) Which top board member of Flipkart has quit after acquisition by Walmart?

(A) Binny Bansal

(B) Kalyan Krishnamurthy

(C) Rohit Bansal

(D) Sachin Bansal

Answer: D

3) Name the 3 countries visited by Indian Vice- President M Venkaiah Naidu?

(A) Belize, Costa Rica, Peru

(B) Guatemala, Panama, Peru

(C) Panama, Peru, Costa Rica

(D) Guatemala, Peru, Belize

Answer: B

4) Which leading vaccine maker received the National Technology Award for 2018 for Rotavac?

(A) Indian Immunologicals Ltd

(B) Panacea Biotec

(C) Bharat Biotech

(D) BrainWave Biotechnology Ltd

Answer: C

5) Who broke a 34-year-old record by winning his 50th straight set on clay in tennis?

(A) Roger Federer

(B) Novak Djokovic

(C) Rafael Nadal

(D) Andy Murray

Answer: C

6) Name the book which was released by Chief of Army Staff?

(A) Across the Bench – Insight into the Indian Military Judicial System’

(B) The World Is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century

(C) Lincoln and His Generals

(D) The Face of Battle: A Study of Agincourt, Waterloo, and the Somme

Answer: A

7) Who headed the parliamentary panel for the study of the recovery of black money?

(A) Arun Jaitley

(B) Shashi Tharoor

(C) Rajnath Singh

(D) Murli Manohar Joshi

Answer: D

8) Who is conferred KISS Humanitarian award 2018?

(A) Prof Muhammad Yunus

(B) Prof Rajesh Sharma

(C) Prof Suresh Yadav

(D) Prof Suresh Sharma

Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team