Click here to download 13 December 2017 CA Quiz in PDF Format

(1) Who has been honoured with this year’s Mother Teresa Memorial award for social justice?

(A) Vidya Balan

(B) Priyanka Chopra

(C) Deepika Padukone

(D) Tamannaah

(2) Which country heads the ranking in global prosperity index?

(A) Switzerland

(B) Sweden

(C) New Zealand

(D) Norway

(3) Where was the second UNESCO World Conference on Tourism and Culture held?

(A) Jakarta

(B) Muscat

(C) Malaysia

(D) London

(4) In which city the 14th Inclusive Finance India Summit was held?

(A) Chennai

(B) New Delhi

(C) Mumbai

(D) Patna

(5) Which state became the first in India to offer e-mail IDs in Hindi?

(A) Uttar Pradesh

(B) Rajasthan

(C) Bihar

(D) Jharkhand

(6) Who is elected as New Secretary General of IBC?

(A) Vijaya Priya

(B) Reshmi Shree

(C) Nithya Shree

(D) Dhammapiya

(7) Who won Joburg Open recently?

(A) Nithish Sharma

(B) Vijaya Sekhar

(C) Shubhankar Sharma

(D) Naresh Iyer

(8) Which Indian batsman becomes 1st batsmen to score 3 ODI double centuries?

(A) Virat Kohli

(B) Ajinkya Rahane

(C) Rohit Sharma

(D) Shikhar Dhawan

(9) Which country formally hands over Hambantota Port to China for 99-Year Lease?

(A) Sri Lanka

(B) Japan

(C) Pakistan

(D) India

(10) Which state government launches Safe City Surveillance scheme for Women Safety?

(A) Bihar

(B) Kerala

(C) Tamil Nadu

(D) West Bengal

(11) India’s first Electronic Manufacturing Cluster (EMC) will be set up in which state?

(A) Telangana

(B) Uttar Pradesh

(C) Andhra Pradesh

(D) Tamil Nadu

Answers:-

(1) B   (2) D   (3) B   (4) B   (5) B   (6) D   (7) C   (8) C   (9) A   (10) A   (11) C