Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 13 July 2018 Current Affairs Quiz

13 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 13 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which country has world’s fifth largest area cultivated under genetically modified (GM) crops in 2017?
(A) Southern Africa
(B) USA
(C) India
(D) North Africa
Answer: C

2) Who has appoints Director General of ICWA?
(A) Venkaiah Naidu
(B) Bhairon Singh Shekhawat
(C) Krishan Kant
(D) K. R. Narayanan
Answer: A

3) Which state has topped the states in per capita revenue collection under GST?
(A) Himachal Pradesh
(B) Bihar
(C) Haryana
(D) Andhra Pradesh
Answer: C

4) Industry growth slips to 7-month low of 3.2% in which month?
(A) May
(B) June
(C) July
(D) August
Answer: A

5) Who is at the top position on Forbes 2018 list of America’s most successful women entrepreneurs?
(A) Kylie Jenner
(B) Marian Ilitch
(C) Jayshree Ullal
(D) Diane Hendricks
Answer: D

6) Which Station has been awarded first prize of Station Beautification competition?
(A) Balharshah & Chandrapur Railway Station
(B) Madhubani Station
(C) Kota Station
(D) Secunderabad Station
Answer: A

7) Who becomes first woman to win gold in IAAF World Under-20 Athletics Championships?
(A) Navjeet Kaur Dhillon
(B) Hima Das
(C) Neeraj Chopra
(D) Sonia Baishya
Answer: B

8) Recently Dada Vaswani passed away at the age of 99 in pune. He was a?
(A) Politician
(B) Classical Dancer
(C) Spiritual leader
(D) Actor
Answer: C

 

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team