Breaking News
Home / gk / Quiz / 14 June 2018 Current Affairs Quiz

14 June 2018 Current Affairs Quiz

1) Who has been appointed MD & CEO of YES Bank?
(A) Ashok Chawla
(B) Aditya Puri
(C) Rana Kapoor
(D) Shikha Sharma
Answer: C

2) Which Bank commands the largest value share of mobile banking transactions according to SBI annual report for 2017-18?
(A) Axis Bank
(B) Allahabad Bank
(C) Andhra Bank
(D) Bank of baroda
Answer: A

3) Under a mission KVIC has created a world record of distributing 2330 bee-boxes in 01 day. Name of that mission?
(A) bee box Mission
(B) Honey Mission
(C) Sweet Mission
(D) Sweet India Mission
Answer: B

4) Who bagged a gold in men’s 10,000 m race at the Gouden Spike meeting in Leiden, Netherlands?
(A) Bahadur Prasad
(B) Surendra Singh
(C) Nitendra Singh Rawat
(D) Gavit Murali Kumar
Answer: D

5) Which IAS officer of Kerala cadre appointed as coal secretary?
(A) Anand Kumar
(B) Inder Jit Singh
(C) VS Senthil
(D) Ajay Kumar
Answer: B

6) Who is the Union Minister for Social Justice & Empowerment ?
(A) JP Nadda
(B) Rajnath Singh
(C) Ananth Kumar
(D) Shri Thaawarchand Gehlot
Answer: D

7) The 2018 FIFA World Cup has been organised in which country?
(A) Brazil
(B) Russia
(C) France
(D) Spain
Answer: B

8) Who has been honoured with Japan’s prestigious ‘Nikkei Asia Prize for Culture & Community?
(A) Arvind Kejriwal
(B) Kailash Satyarthi
(C) Nandan Nilekani
(D) Bindeshwar Pathak
Answer: D

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team