fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 15 August 2018 Current Affairs Quiz

15 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 15 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) President Ram Nath Kovind gave Which state Governor Anadiben Patel additional charge of Chhattisgarh?
A) Andhra Pradesh
B) Bihar
C) Madhya Pradesh
D) Haryana
Answer:C

2) Which Currency for first time in history plunged to record low of Rs. 70.07 against US dollar?
A) Ruppes
B) Euro
C) Indonesian rupiah
D) Russian ruble
Answer:A

3) Which Bank MD Sriram Kalyanaraman’s resignation?
A) SBI
B) Andhra Bank
C) YES Bank
D) National Housing Bank
Answer:D

4) Who has conferred with Shaurya Chakra?
A) Bipin Rawat
B) Aditya Kumar
C) Devraj Anbu
D) Ashwani Kumar
Answer:B

5) Who is the author of the book Exam Warriors?
A) H.D. Deve Gowda
B) Atal Bihari Vajpayee
C) Narendra Modi
D) Manmohan Singh
Answer:C

6) Who has appointed head coach of women’s cricket team?
A) Ramesh Powar
B) Ishant Sharma
C) Kuldeep Yadav
D) Jasprit Bumrah
Answer:A

7) India celebrated its __________ Independence Day.
A) 57
B) 67
C) 71
D) 72
Answer:D

8) Which state Governor Balramji Das Tandon passed away at the age of 90?
A) Bihar
B) Chhattisgarh
C) Haryana
D) Himachal Pradesh
Answer:B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team