Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 15 November 2018 Current Affairs Quiz

15 November 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 15 November 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which company appoints Nokia veteran Ashish Chowdhary as its India operation head ?
A) Apple
B) Samsung
C) Verizon
D) LG
Answer:A

2) Who announced his decision to resign from the Ashok Leyland?
A) Gopal Mahadevan
B) Anuj Kathuria
C) E. Balasubramoniam
D) Vinod Dasari
Answer:D

3) Home Ministry says over how many lakhs foreigners visited India this year on e visa?
A) 20
B) 18
C) 16
D) 15
Answer:B

4) Rs 75 coin to be issued by government to mark 75th anniversary of Tricolour hoisting by Which Freedom Fighter?
A) Sardar Vallabhai Patel
B) Jawaharlal Nehru
C) Netaji Subhash Chandra Bose
D) Mahatma Gandhi
Answer:C

5) Which State Government has approved renaming of Faizabad & Allahabad divisions as Ayodhya & Prayagraj respectively?
A) Uttar Pradesh
B) Madhya Pradesh
C) Andhra Pradesh
D) Bihar
Answer:A

6) Who received Lifetime Achievement Award?
A) Dr. Rajesh Mohan
B) Dr. Martha Farrell
C) Dr. Feroz Khan
D) Dr. Suresh Kumar
Answer:B

7) Which communication satellite did ISRO launch on board its second heaviest developmental flight GSLV-MkIII D2?
A) GSAT-39
B) GSAT-49
C) GSAT-69
D) GSAT-29
Answer:D

8) Which of the following player has topped ICC ODI Rankings, 2018?
A) Rohit Sharma
B) Virat Kohli
C) Shikhar Dhawan
D) MS Dhoni
Answer:B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team