Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 16 June 2018 Current Affairs Quiz

16 June 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 16 June 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Former World bank economist Omar Al-Razzaz sworn in as which country PM?
(A) Jordan
(B) Turkey
(C) State of Palestine
(D) Lebanon
Answer: A

2) NSG plenary meeting held in which Latvia city?
(A) Valmiera
(B) Jurmala
(C) Riga
(D) Sigulda
Answer: B

3) Which state CM meets World Bank CEO Kristalina Georgieva to seek assistance for a Multimodal Transport Corridor & Rural Livelihood Project?
(A) Gujarat
(B) Madhya Pradesh
(C) Karnataka
(D) Maharashtra
Answer: D

4) Which Indian Women Cricketer becomes 1st Indian to play in England’s Kia Super League?
(A) Thirush Kamini
(B) Ekta Bisht
(C) Smriti Mandhana
(D) Punam Raut
Answer: C

5) Which company has became first listed company in India to close day’s trade with market capitalisation of Rs. 7 Trillion?
(A) Infosys
(B) Tata Consultancy Services
(C) Wipro
(D) Capgemini
Answer: B

6) Who has topped Forbes annual list of India’s 100 richest tycoons of 2017 with a networth of $38 billion?
(A) Shiv Nadar
(B) Lakshmi Mittal
(C) Azim Premji
(D) Mukesh Ambani
Answer: D

7) Which day was observed as International Day of Family Remittances?
(A) July 12
(B) June 16
(C) May 14
(D) March 18
Answer: B

8) Who released the book ‘Water productivity mapping of major Indian crops’ published by NABARD?
(A) Nitin Gadkari
(B) Rajnath Singh
(C) Nirmala Sitharaman
(D) Piyush Goyal
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team