Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 16 October 2018 Current Affairs Quiz

16 October 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 16 October 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Shekhar Mande appointed as Director-General of which Institute?
A) NIN
B) ICAR
C) ICMR
D) CSIR
Answer: D

2) 6th RCEP Inter-Sessional Ministerial meeting held in which Country?
A) Japan
B) Singapore
C) India
D) China
Answer: B

3) Who has been named for this year’s Hridaynath award for Lifetime Achievement?
A) Ilaiyaraaja
B) Anu Malik
C) Mohammed Zahur Khayyam
D) A. R. Rahman
Answer: C

4) Who released the Biography of late Industrialist, Dr. Anumolu Ramakrishna titled ‘Building a Legacy’?
A) Venkaiah Naidu
B) Mohammad Hamid Ansari
C) Bhairon Singh Shekhawat
D) Krishan Kant
Answer: A

5) Which day was observed as World Food Day?
A) 05 October
B) 06 October
C) 16 October
D) 26 October
Answer: C

6) Which Country Men’s & Women’s Hockey teams bag Silver medals at Youth Olympic Games?
A) Pakistan
B) India
C) Russia
D) China
Answer: B

7) Which Company Co-Founder Paul Allen passes away?
A) Samsung Group
B) Spotify
C) Sony Corporation
D) Microsoft
Answer: D

8) Who wins Social Entrepreneur of the year award 2018?
A) Prema Gopalan
B) Arundhati Bhattacharya
C) Sheila Sri Prakash
D) Tanya Dubash
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team