fbpx
Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 17 August 2018 Current Affairs Quiz

17 August 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 17 August 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Who has sworn in as new President of Paraguay?
A) Horacio Cartes
B) Federico Franco
C) Mario Abdo Benitez
D) Fernando Lugo
Answer:C

2) The 24th World Congress of Philosophy (WCP) was held in which country?
A) China
B) Japan
C) Mongolia
D) North Korea
Answer:A

3) Who has appointed Ambassador of Russia from India?
A) M.K. Ayyar
B) V. Balaswami
C) Vishvendra Singh
D) D Bala Venkatesh Varma
Answer:D

4) Which Country Ratings decreases growth forecast to 7.2% from 7.4% for FY19?
A) China
B) India
C) Pakistan
D) None of the above
Answer:B

5) Who tops the list of India’s wealthiest women 2018?
A) Kiran Mazumdar-Shaw
B) Indu Jain
C) Smitha V. Crishna
D) Roshni Nadar
Answer:C

6) Who has became India’s 53rd Chess Grandmaster?
A) Nihal Sarin
B) Praggnanandhaa Rameshbabu
C) Saptarshi Roy
D) M.S. Thejkumar
Answer:A

7) Which Former prime minister has passed away recently at the age of 93 in Delhi?
A) Inder K. Gujral
B) Manmohan Singh
C) H.D. Deve Gowda
D) Atal Bihari Vajpayee
Answer:D

8) Which country Scientists were declared winners 2018 Albany Medical Center Prize?
A) India
B) USA
C) China
D) None of the above
Answer:A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team