Breaking News
Home / gk / Quiz / 18 January 2019 Current Affairs Quiz

18 January 2019 Current Affairs Quiz

Click here to download 18 January 2019 CA Quiz in PDF Format

1) Who has appointed senior advocates Sanjay Jain & K M Nataraj as Additional Solicitor Generals of India?
A) Ram Nath Kovind
B) Pranab Mukherjee
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: A

2) ECI appointed Dwivedi as CEO of Which State?
A) Assam
B) Bihar
C) Andhra Pradesh
D) Tamil Nadu
Answer: C

3) Who was honoured with 2019 Japan Prize?
A) Lonnie Thompson
B) Dr. Rattan Lal
C) Mahzarin Banaji
D) Alan Lowenthal
Answer: B

4) GDP to be A Tad Higher to 7.5% in Which Year?
A) 2023
B) 2022
C) 2021
D) 2020
Answer: D

5) Who becomes first Indian athlete to be nominated in Laureus World Comeback of Year Award?
A) Geeta Phogat
B) Bajrang Punia
C) Vinesh Phogat
D) Babita Kumari
Answer: C

6) Who approved elevation of Justice Sanjiv Khanna, Justice Dinesh Maheshwari to SC?
A) Ram Nath Kovind
B) Pranab Mukherjee
C) Pratibha Patil
D) A. P. J. Abdul Kalam
Answer: A

7) Who received Gandhi Peace Prize for 2018?
A) Takashi Sasagawa
B) Shigefumi Matsuzawa
C) Yoshio Kodama
D) Yohei Sasakawa
Answer: D

8) Vanguard Group Founder who was passed away?
A) Warren Buffett
B) John C. Bogle
C) George Soros
D) Carl Icahn
Answer: B

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team