Breaking News
Home / gk / Current Affairs / 18 July 2018 Current Affairs Quiz

18 July 2018 Current Affairs Quiz

Click here to download 18 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Which Country accounts for 1/5th of global deaths from floods?
(A) Bhutan
(B) India
(C) Bangladesh
(D) Afghanistan
Answer: B

2) The government has decided to set up a committee under the Chairmanship of ___________.
(A) Jagdish Prasad Meena
(B) Preeti Sudan
(C) Asha Ram Sihag
(D) Mr Anil Swarup
Answer: D

3) Federations’ Executive Committee elections held in which city?
(A) Pokhara
(B) Biratnagar
(C) Kathmandu
(D) Patan
Answer: C

4) Which Country to launch 300 low-orbit satellites?
(A) China
(B) Japan
(C) Mongolia
(D) North Korea
Answer: A

5) Who has visited Bangladesh on a 3 day visit Recently?
(A) Shivraj Patil
(B) Rajnath Singh
(C) Sushilkumar Shinde
(D) P. Chidambaram
Answer: B

6) Which country has topped the global ranking of nations’ soft power?
(A) US
(B) Canada
(C) France
(D) UK
Answer: D

7) Which day was observed as Nelson Mandela International day?
(A) July 14
(B) July 16
(C) July 18
(D) July 15
Answer: C

8) Which country win first Athletics World Cup, 2018?
(A) USA
(B) Britain
(C) Poland
(D) Japan
Answer: A

For more general knowledge quiz and current affairs visit our main Gktoday page.

About Team