(1) Who crowned National Women’s Trap champion at 61st National Shooting Championship?

(A) Nithisha Raj

(B) Nithya Menon

(C) Grishma Nathan

(D) Shagun Chowdhary

(2) Who has won Spain’s Cervantes Prize recently?

(A) Nicanor Parra

(B) Juan Gelman

(C) Sergio Pitol

(D) Sergio Ramirez Mercado

(3) Who launches the book named ‘Journey of Women Law Reforms and The Law Commission of India Some Insights’?

(A) Arun Jaitley

(B) Venkaiah Naidu

(C) Suresh Menon

(D) Ram Nath Kovind

(4) With which country India agreed deepen Security Co-operation recently?

(A) Afghanistan

(B) Pakistan

(C) France

(D) Bulgaria

(5) Who is selected for Prof. Yashwantrao Kelkar Youth Award 2017?

(A) Gopinath R.

(B) RK Viswajit Singh

(C) Arunima Sinha

(D) None of the above

(6) Which state launches initiative to curb Childhood Obesity; Schools to get BMI Dialers to measure BMI?

(A) Bihar

(B) Maharashtra

(C) West Bengal

(D) Kerala

(7) Who is appointed as ambassador of World Packaging Organisation (WPO)?

(A) Anand Kumar

(B) Naresh Kumar

(C) Chakravarthi

(D) None of the above

(8) India’s first mega coastal economic zone (CEZ) will come up in _______.

(A) Gujarat

(B) Maharashtra

(C) West Bengal

(D) Andhra Pradesh

(9) To improve the accuracy of weather forecasts and Earth observations, NASA has launched first of its kind next-generation satellite named ______________.

(A) ESSA-1

(B) GOES-1

(C) NOAA-1

(D) JPSS-1

(10) The World’s so called coolest library launched by China has been set up in which city?

(A) Shenyang

(B) Shenzhen

(C) Tianjin

(D) Nanjing

(11) Name the winner of the Miss World 2017 beauty pageant?

(A) Andrea Meza

(B) Stephanie Hill

(C) Manushi Chillar

(D) Aurore Kichenin

(12) Who has been honoured with the 2017 DSC Prize for South Asian Literature?

(A) Anuk Arudpragasam

(B) H.M. Naqvi

(C) Shehan Karunatilaka

(D) Jeet Thayil

(13) V Khalid who died recently was a ________ by profession.

(A) Scientist

(B) Judge

(C) Author

(D) Singer

Answers:-

(1) D   (2) D   (3) B   (4) C   (5) A   (6) B   (7) C   (8) B   (9) D   (10) C   (11) C   (12) A   (13) B